Plan G

Wonen in Deventer

Deventer leeft!

Deventer, dynamische stad aan de IJssel. Bekend om zijn eeuwenoude historie, zijn boekenmarkt en Deventer Koek. En geliefd vanwege zijn fantastische festivals, sfeervolle centrum en groen omgeving. Niet zo vreemd dus dat iedereen zich hier thuis voelt. Van cultuurkenner tot shopaholic en van natuurliefhebber tot festivalganger!

Wonen in Deventer - Deventer Leeft - Plan G

Tussen binnenstad en natuur

Plan G is zo’n zes hectare groot en ligt in het Rollecatekwartier in Deventer, tussen de H.J.Ph.Fesevurstraat, de Van Calcarstraat, de Ceintuurbaan en de Brinkgreverweg. Het mooie aan deze locatie is dat je je groene woonomgeving in een handomdraai verruilt voor de historische en tegelijkertijd moderne binnenstad. De rijke Deventerse natuur bevindt zich eveneens dichtbij.

Wonen-in-Deventer-Plan-G

Lopend of fietsend naar hartje Deventer

De binnenstad en het NS-station van Deventer liggen op loopafstand van Plan G. Ga je liever op de fiets? Vanuit de wijk lopen twee fietsverbindingen richting het stadshart. Daar vind je een rijke mix van monumentale panden en een gevarieerd, eigentijds voorzieningenaanbod. Van unieke winkeltjes tot grote ketens en van gezellige cafeetjes tot super-de-luxe restaurants. In deze bijzondere tijd is helaas niet alles geopend. Gelukkig bieden de Deventerse ondernemers talloze initiatieven om op afstand van hun aanbod te genieten. Dat geldt ook voor de theaters, galerieën, bioscopen, filmhuizen en musea.

Natuurrijke omgeving

De natuur van Deventer is ook zeker de moeite waard. In en rond de stad vind je meerdere parken, plantsoenen, uiterwaarden en natuurgebieden. Zo kom je heerlijk tot rust in De Worp, de oudste openbare wandelplaats van Nederland. Ook kun je wandelen in het monumentale Rijsterborgherpark of geitjes kijken in het Vlierspad. En de kinderen? Die kunnen eindeloos ravotten in de natuurspeelplaatsen van o.a. De Woeste Willem en de Ulebelt!

Wonen in Deventer - Geertruidentuin

Interesse?

Meld je aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

Interesse