Plan G

Informatie voor omwonenden

Algemene vragen over Plan G

01

Hoeveel woningen en welk typen woningen worden er gerealiseerd?

Het totale plan bestaat uit 224 woningen, waarvan 142 grondgebonden nieuwbouwwoningen en 82 woningen (voornamelijk appartementen) in het oude ziekenhuis.

De nieuwbouw is opgesplitst in vier fasen. Het aanbod bestaat hier uit eengezinswoningen, hoekwoningen in diverse uitvoeringen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en (half)-vrijstaande woningen. Alle nieuwbouwwoningen zijn verkocht.

 

02

Worden alle woningen tegelijk gebouwd?

De bouw van de woningen is onderverdeeld in 4 fases die zoveel mogelijk aansluitend aan elkaar worden gebouwd. Fase 1,2,3 en 4 zijn momenteel in aanbouw.

03

Wat is de bouwvolgorde van verschillende fasen?

De vier blokken woningen (cluster 3 en deels cluster 1) aan de H.J.P. Fesevurstraat en Brinkgreverweg zijn inmiddels gerealiseerd. In januari 2023 zullen de laatste woningen hiervan worden opgeleverd. Deze eerste fase bestaat uit 58 eengezinswoningen.  Aansluitend wordt fase 2 (20 woningen gelegen aan de zijde Ceintuurbaan/Van Calcarstraat) opgeleverd. Fase 3 is gelegen aan de zijde Ceintuurbaan/Brinkgreverweg). De laatste woningen waarvan de bouw is gestart, zijn de woningen van fase 4 (gelegen aan de zijde Van Calcarstraat/H.J.P. Fesevurstraat).

04

Wanneer wordt er gestart met de bouw van de woningen?

De bouw van de woningen van fase 1 is medio november 2021 gestart. Met de laatste fase (fase 4) is in september 2022 gestart.

05

Welke (sloop)werkzaamheden staan er op korte termijn op de planning?

De sloopwerkzaamheden aan het SMCD-gebouw zijn inmiddels afgerond.

De verschillende fasen bevinden zich in verschillende bouwstadia. Bij fase 2, 3 wordt er hard gewerkt aan de (af)bouw van de woningen. Bij fase 4 wordt gewerkt aan de ruwbouw van de woningen. Omdat de eerste woningen zijn opgeleverd, wordt er tevens gewerkt aan het woonrijp maken van de binnenterreinen van de nieuwe woonomgeving Plan G.

Verkeer en parkeren

01

Hoe rijdt het bouwverkeer door de woonwijk naar Plan G?

Nu een deel van de woningen van fase 1 is opgeleverd, loopt het bouwverkeer grotendeels via de inrit aan de Ceintuurbaan.

Uiteraard probeert de aannemer (Koopmans B.V) en de uitvoerende partijden de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

02

Worden er straten in de omgeving afgezet?

Aan de zijde van de Van Calcarstraat zal in de komende maanden een aansluiting op de riolering moeten worden gemaakt. De daarvoor benodigde verkeersmaatregelen worden tijdig gecommuniceerd. In overleg met de gemeente wordt uiteraard bekeken hoe de overlast zoveel mogelijk kan worden beperkt.

03

Kunnen wij als bewoners in de straat blijven parkeren?

Als bewoner kunt u in de straat blijven parkeren. Indien er tijdelijke maatregelen (bijvoorbeeld een parkeerverbod) in verband met de aanvoer voor de bouw noodzakelijk is, dan zullen wij u hierover tijdig informeren.

Bouwbedrijven

01

Welke bouwbedrijven werken er op dit moment aan het project?

De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Koopmans Bouw uit Enschede. Koopmans Bouw is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Dit betekent dat Koopmans Bouw tijdens de uitvoeringsfase milieu- en omgevingsbewust te werk zal gaan.

02

Waar parkeren de werknemers van deze bedrijven tijdens de bouw?

Door het personeel van de uitvoerende bedrijven zal zoveel mogelijk worden geparkeerd nabij het SMCD-gebouw aan de zijde van de H.J.P. Fesevurstraat of op de bouwplaats aan de zijde van de Ceintuurbaan.

Informatievoorziening

01

Hoe blijf ik op de hoogte van Plan G?

Wij blijven alle informatie voor omwonenden vermelden op deze pagina. Algemene informatie over het project en informatie over de verkoop van de woningen communiceren wij via de nieuwsbrief, waarvoor u zich onder het kopje “interesse” kunt aanmelden.

02

Wie kan ik bellen/mailen bij vragen/klachten?

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met het algemene nummer van Synchroon, tel. 088 010 57 00 of per e-mail via info@synchroon.nl.

Voor vragen of klachten over de bouwwerkzaamheden kunt u contact opnemen met Koopmans Bouw, tel: 053 – 460 06 00.

Zoekvenster sluiten