Plan G

Een historisch, groen stukje Deventer

Op het terrein van het vroegere Sint Geertruiden Ziekenhuis in Deventer ontwikkelt Synchroon het karakteristieke Plan G. Een groen en gezond woongebied met een rijke historie, waar de komende tijd 142 nieuwbouwwoningen verrijzen en 82 woningen (appartementen en stadsvilla’s) worden gerealiseerd in het voormalige SMCD-gebouw, zie het project Geertruiden nxt.

Van ziekenhuisterrein tot parkachtig woongebied

Het historische karakter van Plan G heeft alles te maken met het Sint Geertruiden Ziekenhuis, dat in 1940 op deze plek zijn deuren opende. Sindsdien had het ziekenhuis een belangrijke rol in de Deventerse samenleving. Van het opvangen van vluchtelingen in de Tweede Wereldoorlog tot het bieden van specialistische en technologisch hoogwaardige zorg. In 2008 vertrok het ziekenhuis, dat sinds een fusie in 1985 Deventer Ziekenhuis heet, naar een nieuwe locatie. Nu, ruim dertien jaar later, krijgt het voormalige ziekenhuisterrein een welverdiende invulling als parkachtig woongebied.

Ultieme beleving van het groen

De historie van het Sint Geertruiden Ziekenhuis leeft voort in Plan G. Het voormalige Sociaal Medisch Centrum Deventer, het zogenoemde SMCD-gebouw, blijft behouden en krijgt een nieuwe bestemming als appartementengebouw. Ook de monumentale bomen, die samen met het vele andere groen een parkachtige omgeving vormen, blijven behouden. En voor de kinderen zijn er meerdere natuurspeelplekken. Ingebed in het park liggen de woningen, verdeeld over verschillende clusters. Auto’s zie je nauwelijks. Zij worden – zo veel mogelijk uit het zicht – geparkeerd op de binnenhoven van de woonblokken. Kortom, in Plan G is alles ingericht op een ultieme beleving van het groen. En dat is genieten, met hoofdletter G!

Heb je interesse?

Meld je aan en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

Interesse